Alienums phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

 

Butik

Fina Las Alasitas Lot Mirador

Vårt Specialkaffe från Bolivia – Caranavi

Vi är väldigt stolta över att presentera det här bolivianska kaffet för er alla, dels för framtida potentiella effekter det har på boliviansk specialkaffeproduktion, men också för den söta, rena smakprofilen. För att visa hur bra bolivianska kaffen kan smaka har Rodriguez-familjen planterat flera olika underarter, så som denna röda caturra, samt Geisha och Java som kommer att släppas senare i år.

Smakprofilen för den här röda Caturran från Roudriguez gård, Alasitas, har en hög sötma och en läcker munkänsla som påminner om chokladmjölk samt vissa smaksinslag av grönt äpple och nässlor som nästan gör att kaffet känns kolsyrat. I år har Caturran från Alasitas visat sig ännu mer fruktig än förra året.

Slut i lager

Beskrivning

Hela bönor – Micro lot

Vikt 230 gr

Producent: Daniella and Pedro Rodriguez
Område: Caranavi, Bolivia
Underart: Red Caturra
Lot: Mirador
Skördeperiod: Juli-September 2017
Höjd över havet: 1580 m ö.h.
Process: Tvättat

Smakbeskrivning: Krämig och söt med inslag av Granny smith-äpplen, chokladdryck och en hint av litchi.

Drop Coffee om kaffet:

”Genom att jobba tillsammans med Pedro och Daniela Rodriguez stöttar vi deras projekt Sol de Manana; som är ett program för en mer lönsam produktion genom högre kunskap om leaf rust och kvalitet. Detta kaffet är från Rodriguez egna gård Alasiats, och är ett exempel på hur komplext och saftigt ett Bolivianskt kaffe kan vara. ” /Joanna Alm, Drop Coffee

Området Caranavi, 150 kilometer norr om La Paz har med sin höga höjd och näringsrika jord, blivit något av Bolivias epicenter för kaffeodling. I området har det det senaste årtiondet tillkommit gamla gårdar som har minskad skörd och leaf rust, kombinerat med den ökande odlingen av kokainplantan som totalt gör att kaffeproduktionen har minskat.

Odling av kokainplantan är fyra gånger mer lönsam än kaffeodling och har mindre odlingssvårigheter, men är desto mindre skonsamt för mark och miljö. För att försöka rädda specialkaffe i Caranavi har Daniela och Pedro Roudriguez startat projektet Sol de Manana. I tre decennier har familjen spårat kaffe från mindre producenter i området, men efter en ständig reducering av volym år för år blev de inte bara oroliga för sin export av kaffe utan för att specialkaffe i landet i stort skulle försvinna helt. Detta kaffe är av underarten Caturra från deras egen gård, Alasitas, och är ett strålande exempel på hur komplext ett kaffe från Bolivia kan vara. Detta kaffe är ett av fyra som vi köper av Rodriguez i år.