Alienums phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

 

Om oss

Ingarö rosteri

På Ingarö Rosteri förstår vi att kaffe alltid är en del av något större, en del av ett samhälle, en del av en tradition, en del av en historia.

Vi är stolta över att producera specialkaffe i toppklass och det gör oss glada att få dela det med dig!

Vad är kaffe för dig?

Kaffe betyder många saker, på många ställen, för många olika människor. För vissa är det botemedel mot en svår morgon, för vissa en bra start på dagen och för andra är det ett bär som deras familj har sålt i generationer. Oavsett vad det är för dig så är vi glada att få vara en del av det.

Vår historia

Under flera års tid fanns en idé om att starta ett lokalt kafferosteri och 2015 tog vi steget och startade Ingarö Rosteri. Då startades också jakten på den perfekta koppen kaffe, med glada människor i alla led, hållbarhet.

Kaffe har alltid varit ett gemensamt intresse för oss på Ingarö Rosteri. Doften, smaken och känslan, när man längtar till nästa morgon bara för att stiga upp tidigt, slå på bryggaren och njuta av en kopp helt nyrostat kaffe, precis som det smakade förr.

Att rosteriet ligger på Ingarö gör det speciellt på många sätt, naturen finns nära och minnen från en barndom i skärgården med kaffedoftande utflykter gör sig påmind.

Naturligt kaffe

Lika självklart som det är för oss att bevara skärgården och dess naturliga miljö, lika självklart är det att vi bara rostar specialkaffe som odlats och skördats under ideala förhållanden.

Ingen ska behöva nöja sig med sämre kvalité eller behöva betala för mycket för en riktigt bra kopp kaffe.

Oavsett om du är på kontoret, hemma eller någon annanstans, är vårt mål att du ska njuta av ett kaffe med överlägsen smak och fantastiskt doft till ett överkomligt pris.

Våra kunder är du, din familj, ditt företag, din arbetsgivare och alla som bara vill ha ett bra specialkaffe, som har producerats med fullständig öppenhet och spårbarhet.

Vi har förpliktat oss till ärliga och etiska affärsmetoder samtidigt som vi garanterar en produkt av högsta kvalitet till våra vänner och partners.

Vår kärlek till skärgården och vårt intresse för kaffe genomsyrar allt vi gör på Ingarö Rosteri. Från val av bönor till val av maskiner.

Vår kärlek till skärgården och vårt intresse för kaffe genomsyrar allt vi gör på Ingarö Rosteri. Från val av bönor till val av maskiner.

På Ingarö Rosteri har vi valt ut våra maskiner med största omsorg, både för miljö och för bästa resultat.

I Rosteriet huserar nu rostar från Amerikanska Diedrich – Best of the best!

Att använda en Diedrich Kafferost är som att kliva in i en ny bil, stänga dörren och höra det solida tillfredställande “thump” när den stängdes. Uppleva hur det känns att sätta sig till rätta i den strikta designen och se det stilfullt lackade chassit. Och veta att du kör en välgjord maskin med riktigt bra materialval som är monterad med största omsorg av de bästa hantverkarna.

Det är detaljerna som gör en Diedrich till en Diedrich. Börja med de flygplanscertifierade bultarna, åtdragna i det handgjorda stålet som maskinen är byggd av, de perfekt utformade tig-svetsarna. Skapad av en kafferostare som alltid strävar efter att sätta en allt högre standard. Konstruerad för att få ut den bästa smaken av oavsett vilken böna som ska rostas genom de infraröda signaturbrännarna som också reducerar skadliga gasutsläpp med 50%. Den unika värmeväxlarteknologin och styrningen, minskar också energiåtgången med 40-60%, vilket bidrar till att rostningen blir ett renare hantverk.

Allt på en Diedrich Roaster är gjort för att göra en sak: ge operatören samma top resultat, rost efter rost, år efter år. Det finns rostar från Diedrich som varit verksamma dagligen i över 35 år. De kan ha lite repor och små bucklor, men kvalitén på rostningen är fortfarande konsekvent.

En helhetsleverantör

Ingarö Rosteri är din helhetsleverantör av kaffe, kaffemaskiner och tillbehör, både för dig som privatperson och som företagskund.

För att skapa en riktig god kopp kaffe, krävs förutom en nyrostad böna även en kaffekvarn, riktigt rent vatten och en bra kaffemaskin.

Ingarö Rosteri kan hjälpa dig hela vägen så att du kan få avnjuta den perfekta koppen kaffe vare sig du är hemma eller på jobbet!

Om ditt företag har unika krav, så har vi ett dynamiskt och anpassningsbart rostprogram som anpassas helt efter dig som kund.

Vi accepterar grossistförfrågningar.

Återigen – Välkommen att dela vår passion för kaffe!